Pohjois-Savon kylät Ry
 
On aika julkistaa Pohjois-Savon Vuoden Kylä 2021 kilpailun finaaliin mukaan valitut kylät. Pohjois-Savon Kylät ry:n hallitus valitsi finaaliin seitsemän kylää:
Kangaslampi (Varkaus), Kolmisoppi (Siilinjärvi), Lempyy (Suonenjoki), Lukkarila (Lapinlahti), Pohjoismäki (Sonkajärvi), Pörsänmäki (Iisalmi) ja Timola (Leppävirta).
Hetki vielä pitää kuitenkin malttaa ja Pohjois-Savon Vuoden Kylä 2021 julkaistaan maakuntavaltuuston kokouksessa kesäkuussa. Nyt finaalikylät ovat saaneet lisätehtävää, jossa kysytään vielä kylän tietoja, tekemistä ja toimintaa tarkemmin.
Kiitos kaikille Pohjois-Savon Vuoden Kylä ehdotuksia antaneille, ehdotuksia tuli vuonna ennätysmäärä (174 kpl) ja yhteensä 40 eri kylää ehdotettiin. Ehdotuksia saatiin kaikista Pohjois-Savon kunnista, kylätoiminnan voi siis sanoa olevan aktiivista ja kylät tekevät paljon arvokasta työtä oman alueensa eteen.

Tulevat tapahtumat

Tulevia tapahtumia:

Tällä sivulla ilmoitetaan Kyläyhdistyksen ja muiden kylällä toimivien järjestöjen sekä yhdistysten järjestämät tilaisuudet.

Muistathan tullessasi ajankohtaiset koronarajoitukset: 

 4.5. 2021.Tienvarsien siivoustalkoot tiistaina Kahvitus ke 5.5. 2021 klo 18.

 5.5. klo 18.  Geokätköily: Jenny Huttusnen kertoo geokätköilystä.  Kaikille avoin tilaisuus, Tervetuloa

19.5. klo 18.00 Seuraava kyläyhdistyksen kokous

11.6.  Impin iltakävely yhteistyössä Kolmisopen maa- ja kotitalousseuran kanssa.  Kävely Raasion lintutornille ja siellä makkaranpaistoa jne. Lähtö klo 18 Kolmisopen entiseltä koululta, 

12.6. Avoimet kylät Netissä. Osallistutaan videomateriaalilla päivään, videomateriaali tehdään Impin illasta 11.6.

Paikallismuseopäivä 3.7.2021 Paikallismuseopäivä Pöljällä. Kyläyhdistys keittää perunavelliä.

Iltatori myöhemmin: 28.8. 2021.

Patokokouksessa Yaran Hanna esitti, että ollaanko kiinnostuttu talkoista, joissa kerätään lintutornin läheltä tiealueelta Yaran niittämät heinät ja pajut. Ajankohta elokuussa. Toinen kohde pellolla.

Päätettiin, että Kyläyhdistys hoitaa tienvarret ja Sopen erälle annetaan pellot kerättäväksi.

 

29. 4 klo 10:00--> Rupattelurinki, kaikille avoin. Jutellaan ajankohtaisista asioista, askarrellaan, jumpataan ja pyydetään esim. terveydenhoitajia puhumaan meitä kiinnostavista asioista. Pääasiana kuitenkin mukava juttutuokio. Jatkuu aina viikon välein.